Fabric Saddles

Fabric innoveert met dé perfecte fietszadel

Iedereen kent het wel… Zadelpijn. Ongetwijfeld de meeste gehoorde klacht bij fervente fietsers. Er zijn twee types zadelpijn: enerzijds kun je last krijgen van open wondjes door het schuren van de dijen tegen elkaar of tegen het zadel zelf. Dit kan je oplossen door broek te dragen met een goed zeem (en draag daar geen onderbroek onder!) of door het gebruik van broekzalf voor lange en natte ritten. Tip: was je broek na élke rit en ga zo snel mogelijk in de douche. Zo geef je bacteriën geen kans en vermijd je dat de kleine wondjes gaan ontsteken. Anderzijds kan je last hebben van een drukkend of slapend gevoel tijdens het rijden. Zadelpijn is eigenlijk niets anders dan een teken dat de druk op je zitvlak te hoog is. Pijn verminderen betekent druk verminderen. De meest efficiënte manier is afvallen. Dat heeft vrij snel effect omdat de extra kilo’s zich meestal bij de buik of heupen ophopen. Als je daar gewicht verliest, neemt de druk op je zadel ook af.

Uiteraard is afvallen niet altijd een optie of een evidentie. Een degelijk zadel, aangepast aan jouw fietsstijl en positie, kan ook al veel opvangen. Bij Fabric hebben ze het zadel heruitgevonden en volledig geïnnoveerd. Dit is niet meer het traditionele zadel met een leren dek, gevuld met gel of een schuimlaag, onderaan vastgeniet of gestikt. Nee, Fabric bekijkt het vanuit een nieuwe invalshoek en ging zelf te rade bij Nike. 

 • PFAbric ALM
 • Fabric CELL
 • Fabric TRI
 • Fabric LINE
 • Fabric SCOOP
Keep It Simple!

En dat heeft Fabric goed begrepen. Er staan ‘slechts’ 5 modellen op het programma:

 •  Fabric ALM:  een ultralicht, volledig carbon zadel
  Gemaakt voor de prof-wielrenner waarbij elke gram van tel is.
 • Fabric CELL: geïnspireerd op Nike Air Max
  Ultracomfortabel zadel met vulling uit lucht, ontworpen voor wie graag rechtop zit. 
 • Fabric TRI: compleet triathlonzadel
  De TRI komt een 2 uitvoeringen, Race (vooral geschikt voor de beginnende triatleet) of Elite (geschikt voor een diepere, aërodynamische zithouding). Beide modellen zijn uitgerust met een geïntegreerde bidonhouder achteraan. 
 • Fabric LINE: opengewerkt zadel
  De LINE is voorzien van een centraal opening over de volledige lengte van het zadel om zo de druk op het perineum te verminderen.
 • Fabric SCOOP: ultieme allroad zadel
  Verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: flat, shallow, radius. Telkens verkrijgbaar in 4 verschillende afwerkingen (rails in CrMo, titanium of carbon en een nylon of carbon schaal). 
Welk zadel heb je nu nodig?

Bij Fabric moet je geen wetenschapper of fysioloog zijn. Net zoals het zadel zelf, is ook de keuzehulp heel simpel. Slechts één breedtemaat (142mm) en drie rondingen. De Flat is een zeer plat wedstrijdmodel voor de professionele fietser (focus prof-racefietser of MTB’er), de Shallow is een tussenmodel voor de recreatieve, sportieve fietser en de Radius (met extra vulling) is perfect voor wie graag rechtop zit. Daarnaast is er nog een specifiek damesmodel met een breedte van 155mm, een iets kortere neus en extra gelpadding. Bekijk zeker het filmpje eens.

De Fabric zadels zijn perfect afgewerkt en enkel opgebouwd uit 3 lagen: de rails, de onderschaal en een toplaag. De overgang tussen de drie lagen is volledig naadloos en dit resulteert in een subliem, minimalistisch design. Je zou denken dat dit alles je heel wat gaat kosten, maar niets is minder waar… Vanaf €64,90 rijd je een Fabric zadel rond. Minimalistisch design voor een minimalistische prijs… Kan het beter?

Overtuig jezelf met een testrit!

Naar goede gewoonte kan je dit zadel uiteraard eerst testen voor je het aankoopt. We hebben de Fabric SCOOP Flat, Shallow of Radius klaar liggen voor jou.

Comments 1

 1. Hallo,

  Ik heb een website gemaakt: https://ik-rij-elektrisch.be/ waarop je info vindt over rijden met elektrische voertuigen. Op de site is een uitgebreide sectie gewijd aan elektrisch fietsen. er is ook een pagina waarop je een overzicht hebt van de verschillende fietsmerken die elektrische fietsen verkopen en welk type fiets ze verkopen: https://ik-rij-elektrisch.be/elektrische-fietsen-in-belgie/
  Nu is het ontzettend moeilijk om uit te vissen of mijn overzicht volledig is.
  Het is duidelijk dat op deze blog heel wat mensen zitten met kennis van elektrische fietsen. Ik doe dus een oproep om mij, mocht ik merken over het hoofd hebben gezien, hiervan een seintje te geven.
  Let wel, het moet gaan om merken die via de Belgische retail te verkrijgen zijn.

Geef een reactie