Croozer Dog XL fietskar

Nieuwe fietstrailer voor honden wint Design & Innovatieprijs

Ontdek de Croozer Dog XL bicycle trailer


Croozer Dog XL trailer

Croozer uit Keulen heeft nu fietstrailers in het gamma in 3 verschillende afmetingen. Meer dan 8,6 miljoen honden leven in Duitse huishoudens. Dertien van de 15 populairste rassen zijn groot of zeer groot, en het zijn net deze grotere honden die het vaakst kampen met gewrichtsproblemen op jonge leeftijd. Bovendien mogen puppy’s niet over lange afstanden lopen tot ze minstens een jaar oud zijn. Met de nieuwe productserie maakt de in Keulen gevestigde fietstrailerspecialist Croozer het voor fietsliefhebbende hondenbezitters mogelijk om ondanks deze beperkingen actief te blijven. De Croozer Dog XL heeft onlangs de Design & Innovation Award gewonnen. De nieuwe hondenfietstrailers van Croozer bieden veel ruimte voor grote en extra grote rassen en hebben een lage instaphoogte die zorgt voor een gemakkelijke toegang voor zieke of oudere honden en pups. De Dog XL ontving de Design & Innovation Award voor zijn talrijke intelligent ontworpen functies en zijn algemene geschiktheid voor dagelijks gebruik.

“U ziet meteen dat een team van experts veel aandacht heeft besteed aan dit product om zowel honden als fietsers optimale veiligheid, comfort en rijplezier te bieden. De Croozer Dog XL is de S-Klasse van de hondenfietskarren,” schreef de jury van de Design & Innovation Award in haar eindbeoordeling. De nieuwe Croozer Dog modellen zijn ontworpen in samenwerking met dierenartsen, hondentherapeuten, fokkers, trainers en hondeneigenaren.

De nieuwe Croozer Dog is verkrijgbaar in de maten L, XL en XXL om ervoor te zorgen dat honden van vrijwel elke lengte en gewicht het plezier van “Croozing” kunnen ervaren. Rassen met een schouderhoogte tot 60 cm en een maximaal gewicht van 35 kg (bijv. Airedale Terriers, Collies en Bulldogs) kunnen comfortabel rijden in het model L (verkoopprijs: €699,-). Grotere honden met een schouderhoogte tot 70 cm en een maximaal gewicht van 45 kg (bijv. Dalmatiërs, Golden Retrievers en Labradors) zijn goed geschikt voor de XL (verkoopprijs: €799,-). En extra grote rassen, waaronder Doberman Pinschers, Giant Schnauzers en Berner Sennenhonden, met een schouderhoogte tot 85 cm en een maximaal gewicht van 45 kg kunnen in de Dog XXL (verkoopprijs: €899,-) voldoende beenruimte vinden. De optionele wandelwagenkit, inclusief wandelwagenwiel en stuur, kan worden aangeschaft als accessoire voor het ombouwen van de trailer tot wandelwagen, bijvoorbeeld voor honden die een rustpauze nodig hebben op lange wandelingen of een toevluchtsoord in stressvolle situaties.

Croozer hondenkar Dog XL

Geef een reactie