Vivax Assist

VIVAX ASSIST
De ingebouwde Elektrisch motor

Ben jij een fanatieke wielertoerist, maar moet je de laatste tijd toch wat onderdoen voor jouw vrienden? Ben jij altijd de laatste die de top behaald? Wacht dan niet langer en ga elektrisch… VIVAX ASSIST is een uniek systeem waarmee je jouw racefiets en andere sportieve fietsen (trekking of MTB) eenvoudig kan omvormen tot een elektrische fiets. De kleine motor wordt volledig weggewerkt in het frame en de batterij zit opgeborgen in de drinkbus of zadeltas. Volledig onzichtbaar voor andere.

De geavanceerde elektrische motor zit verborgen in de zitbuis van de fiets. De motor schakel je éénvoudig in en uit dankzij de drukknop gemonteerd op jouw stuur. De motor levert een vermogen van 200 Watt en het hele systeem weegt slecht 1,8 kg, inclusief de batterij en maakt dit de lichtste e-bike-kit ter wereld. Bovendien functioneert de fiets zonder motorvermogen als normaal en zonder enige vorm van weerstand. Je hebt keuze uit de Li-ion batterij van 6 ah (minimum 70 min accuduur) of 9 Ah (minimum 100 min accuduur) zodat je ook langere ritten probleemloos aankan. Jouw racefiets wordt niet ontsierd door een leuke accu op jouw frame, je kan kiezen om de batterij weg te werken in een zadeltasje ofwel in de drinkbus. Wil je vrienden echt verbazen en omver blazen,  kies dan voor de ‘invisible kit’ waarbij de batterij weggewerkt is in de drinkbus en je de motor draadloos bedient.  Zo ziet niemand ziet dat jouw fiets elektrisch aangedreven is. 

Verborgen motor koersfiets

Technische voorwaarden

De Vivax Assist kit past niet zomaar op elke fiets. Hieronder de belangrijkste voorwaarden om deze in te bouwen in jouw fiets:

  • Zadelpen diameter van 31,6mm of 30,9 mm
  • De zadelbuis moet volledig recht zijn tot aan de trapas
  • Minimum lengte zadelpen 250mm
  • Shimano hollowtech crankstel

Indicatieve prijzen

  • Vivax Assist Kit, incl. accu 6 Ah: €2950,-
  • Vivax Assit Kit, incl. accu 9 Ah: €3150,-
  • Inbouw: €250,-

De volledige prijslijst 2018 download je hier.

Vraag je testrit aan op onze handgebouwde alu-racefiets (framemaat 56)
uitgerust met VIVAX ASSIST 4.9, incl. accu van 6 Ah.

Meer info vind je in de VIVAX catalogus, download h’m hier.

Contacteer ons

Vraag nu een testrit aan op onze demofiets aan of mail ons voor een vrijblijvende offerte...